Aanbod

Hier vindt u het actuele aanbod van Mantelzorg-Vitaal.
De inschrijving voor de 1e periode van 2020 start medio december en loopt t/m 5 januari 2020.

U kunt zich inschrijven als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan een van de activiteiten. Geef a.u.b. duidelijk uw keuze aan. Na de sluitingsdatum ontvangt u een uitnodigingsbrief voor de activiteit van de keuze waar u bent ingedeeld.

***********

Let op: Zet activiteiten, waar u zich voor hebt aangemeld, ook in uw eigen agenda!

Let op: Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, kunt u op een andere datum ingepland worden! We nemen dan contact met u op. 

Vanaf 1 februari
Tijdens openingstijden

Sportschool – abonnement

Sportpaleis, Kanaalweg 38B, Hoogeveen

U mag in 2020 maximaal 1 keer een sportschool-abonnement bestellen waarmee u zelf kunt bepalen wanneer u gaat sporten. Via Mantelzorg-vitaal kunnen wij u een half jaar een sportschool-abonnement aanbieden met de mogelijkheid voor een bodyscan. U kunt dagelijks gebruik maken van alle sportfaciliteiten waaronder onbeperkt fitness, kickboksen en sauna. Ook zijn er mogelijkheden voor begeleid sporten in groepsverband bijv. senioren fit. Als u zich aanmeldt, koopt u zelf de sportpas voor € 5,-. Deze pas is strikt persoonlijk.

Vanaf 1 februari
Tijdens openingstijden

Vrij zwemmen – 25-badenkaart

Zwembad de Dolfijn, Bentincksdijk 10, Hoogeveen

U mag in 2020 maximaal 1 keer een 25 badenkaart bestellen waarmee u zelf kunt bepalen wanneer u wilt zwemmen. Deze kaart is strikt persoonlijk en 1 jaar geldig vanaf het moment dat u hem afhaalt.

Vanaf 1 februari
Tijdens lestijden

Aquasport – 20 lessen

Zwembad de Dolfijn, Bentincksdijk 10, Hoogeveen

U mag in 2020 maximaal 1 keer een aquasport kaart bestellen waarmee u op gezette tijden met de diverse groepslessen mee kunt doen. U kunt met een aquasportkaart kiezen uit: aqua joggen, aerobic, aquavaria, aquafietsen, trimzwemmen, techniekzwemmen, hydro relaxatie en hart in beweging. De aquasportkaart is strikt persoonlijk en 1 jaar geldig vanaf het moment dat u hem afhaalt.

Start: dinsdag 11 februari
10.00u.-11.30u.

Tai Chi Tao/ Qi Gong

Wijkgebouw Het Oor, van Goghlaan 7, Hoogeveen

Een milde, harmonische, rustgevende en gezonde vorm van bewegen (staand en/of zittend) geschikt voor iedereen. Halverwege is er een pauze en ruimte voor een kopje koffie of thee.
Aantal lessen: 10.

Start: woensdag 4 maart
10.00u.-11.00u.

Yoga

Wijkgebouw Het Oor, van Goghlaan 7, Hoogeveen

Voor wie op eenvoudige wijze wil kennis maken met yoga. In 5 lessen die 1x per 2 weken plaatsvinden, worden ontspanningsoefeningen op een stoel, gecombineerd met zacht vloeiende bewegingen die zowel staand als zittend gedaan kunnen worden. Tijdens de lessen leert u meerdere ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken die u ook thuis kunt doen en die helpen bij spanningsklachten, slaapproblemen en vermoeidheid. Aantal bijeenkomsten: 5

Start: maandagmiddag 24 februari of woensdagmorgen 26 februari
13.30u.-14.15u. / 09.30u.-10.15u.

Bellicon – minitrampoline

Het Klooster, Brinkstraat 5, Hoogeveen.

De bellicon minitrampoline lessen brengen veel gezondheidsvoordelen voor degenen die een leuke vorm van lichaamsbeweging willen ontdekken en graag fit en gezond willen blijven. De lessen zijn ontzettend divers, met veel verschillende oefeningen. Dit levert gegarandeerd een plezierige training op! De lessen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor elke leeftijd.
Aantal lessen: 10. Let op: dit aanbod geldt niet voor de mantelzorgers die in de periode 2019-2 een 10 strippenkaart hebben gebruikt.

Vrij te bepalen vanaf 1 februari tot en met 31 juli
Tijdens openingstijden

Sauna

Spabron Hesselerbrug, Verlengde Hoogeveensevaart 32, Oosterhesselen

Heerlijk een moment van ontspanning voor uzelf. Plan uw eigen bezoek aan Spabron Hesselerbrug en ga genieten van alle saunafaciliteiten compleet met lunch. Voor meer info zie: www.spabron.nl

Dinsdag 11 februari of dinsdag 14 april
Aanvang: 19.30 u.

Bioscoop

VUE Bioscoop Whitebox: Van Echtenstraat 35, Hoogeveen

De titel van een ontspannen en aantrekkelijke film wordt nader vastgesteld en bekendgemaakt. De White Box is speciaal voor mantelzorgers gereserveerd

Dinsdag 4 februari
Vanaf 13.00u.

Haar- en nagelverzorging

Alfa College, ingang E, Voltastraat 33, Hoogeveen

Geniet van een heerlijke behandeling bij de kapper en laat uw nagels verzorgen bij de schoonheidsspecialiste. Bij de kapster kunt u uw haar laten wassen, knippen en stylen. Met stylen wordt bedoeld föhnen of watergolven. Na het bezoekje aan de kapper, kunt u doorlopen naar de schoonheidsspecialiste om uw nagels te verzorgen en lakken. Dit arrangement wordt u aangeboden en verzorgd door studenten van het Alfa College van de afdelingen haar-, en schoonheidsverzorging, maar ook de bakkersafdeling, want u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, met daarbij wat lekkers. Let op: Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunt u op een andere dinsdagmiddag ingepland worden.

Start: vrijdag 3 april
15.30u.-17.00u.

Cursus fotografie

Scala Centrum voor de Kunsten; theaterzaal, Markt 5, Hoogeveen

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Wat wilt u dat uw foto vertelt? U leert wat fotografie inhoudt en hoe u anders naar (uw) foto’s kunt kijken. U gaat vooral heel veel zelf fotograferen. Een workshopsessie waarin u even uw focus kunt verleggen. Als u het prettig vindt, kunt u een eigen camera, mobiel of tablet meenemen. Er zijn ook camera’s beschikbaar. Aantal bijeenkomsten: 6

Start: dinsdag 25 februari
10.30u.-12.00u.

Cursus Linedance

Scala Centrum voor de Kunsten; balletzaal (boven), Markt 5, Hoogeveen

Iedereen kan dansen! In deze workshop gaat u lekker bewegen op muziek en staat plezier voorop. U hoeft geen danservaring te hebben om mee te kunnen doen. Linedance is een leuke dansvorm die is overgewaaid uit Amerika. U danst in rijen naast, voor en achter elkaar. De dansen worden opgebouwd van makkelijk tot iets moeilijker met verschillende muziekstijlen. Ook uw eigen muziekwensen kunt u inbrengen. Een ochtendje ontspannen in de balletzaal van Scala. Aantal bijeenkomsten: 6

Start: dinsdag 25 februari
11.30u.-13.00u.

Cursus Afrikaanse percussie

Scala Centrum voor de Kunsten; theaterzaal, Markt 5, Hoogeveen

Ontdek hoe vrolijk, energiek en ontspannen u wordt van het samenspelen op de djembé en de doundoun. Op deze Afrikaanse trommels kun u zich heerlijk uitleven. U leert de techniek van de verschillende basisslagen en het spelen van traditionele ritmes. Dat is genieten van opzwepende muziek die u zelf maakt. U hoeft geen enkele ervaring te hebben met het bespelen van een instrument om mee te kunnen doen. Aantal bijeenkomsten: 6

Zondag 1, 15 en 29 maart en maandag 9 en 23 maart
14.00u.-17.00u.

Workshop bonbons maken

Chocolaterie de Kolibrie, Stationsplein 1, Hoogeveen

Een workshop bonbons maken gegeven door Christina Blacha, een vrouw met een levenslange passie voor chocolade! De Kolibrie onderscheidt zich door het gebruik van de allerbeste en (h)eerlijke grondstoffen. Bonbons van Christina Blacha zijn echte ‘genietmomentjes’. Er kunnen per workshop maximaal 8 mantelzorgers deelnemen! VOL = VOL. Mantelzorgers die nog niet hebben deelgenomen aan deze workshop, hebben voorrang boven hen die de workshop bonbons maken in 2019 hebben gedaan.

Donderdag 28 mei
Vanaf 17.30u.

Kookworkshop

The Kitchen Drinks & Bites, Hoofdstraat 210, Hoogeveen

Houdt u van lekker eten; om het te maken en op te eten, dan is deze kookworkshop een aanrader. Onder leiding van een kok bereidt u zelf een 3-gangenmenu. U kookt als groep 1 menu, die u daarna gezellig samen gaat nuttigen.

Donderdag 6 februari
20.15u.

Musical – Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee

De Tamboer, Tamboerzaal; Hoofdstraat 17, Hoogeveen

Haal het doek maar op is een meeslepende, hilarische en romantische musical over artiesten op schnabbeltour. Het gaat over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Met tophits als Spiegelbeeld, Ritme van de regen, Telkens weer, Sammy, Land van Maas en Waal en Dans je de hele nacht met mij!

Vrijdag 28 februari
20.15u.

Klassiek – Noord Nederlands Orkest – Feest met Händels Watermusic

De Tamboer, Foremfoyer; Hoofdstraat 17, Hoogeveen

Londen, 17 juli 1717. De Engelse koning George I en voorname edelen gaan aan boord van een schip op de Theems. Op een eenvoudiger, nabij gelegen schip nemen Georg Friedrich Händel en vijftig musici plaats, om de tocht over de rivier muzikaal te begeleiden. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Händel Watermusic dat drie eeuwen later mensen nog altijd blij maakt. Na de pauze geniet u van Moessorgsky’s Schilderijententoonstelling voor blazersensemble, het beroemdste stuk van de Russische componist. U geniet staand van het spektakel en dat past precies bij deze serie korte dansstukken. Sommige zijn statig en koninklijk, andere juist levendig en volks. Het NNO belooft u een heerlijke avond, wat een feest! Let op: alleen staanplaatsen!

Vrijdag 20 maart
20.15u.

Toneel – Herrie in de keuken

De Tamboer, Tamboerzaal; Hoofdstraat 17, Hoogeveen

In de spiksplinternieuwe komedie Herrie in de keuken, geschreven door Jon van Eerd, vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater. Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid. Een avond de boel de boel laten en genieten van wat de leukste komedie van het seizoen gaat worden!

Vrijdag 24 april
20.15u.

Cabaret – Paul Haenen brengt vreugde

De Tamboer, Passagezaal; Hoofdstraat 17, Hoogeveen

Paul Haenen maakt al jaren vrolijke, grappige typetjes om de mensen op te vrolijken. Zijn voorstelling ‘Brengt vreugde’ is eigenzinnig, vrolijk en zit vol humor, ernst en inzicht. Een optimistische voostelling met een andere kijk op dezelfde werkelijkheid! De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit. Dat is de instelling van Paul Haenen. In welke hoedanigheid ook.

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juni
Vrijdags vertrek rond 13.00u. – Zondags terug rond 12.00u.

Weekend Giethoorn

Hotel Brasserie de Pergola, Giethoorn

Even tijd voor uzelf, een paar dagen er op uit, genieten en even niet hoeven zorgen! Wilt u deelnemen aan een weekend houdt dan rekening met een verplichte eigen bijdrage van € 50,00 p.p. I.v.m. een beperkt aantal beschikbare kamers zal voorafgaand aan deelname met u een gesprek plaatsvinden.

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni
Vrijdags vertrek rond 13.00u. – Zondags terug rond 12.00u.

Weekend Dwingeloo

Hotel & Restaurant Wesseling, Dwingeloo

Even tijd voor uzelf, een paar dagen er op uit, genieten en even niet hoeven zorgen! Wilt u deelnemen aan een weekend houdt dan rekening met een verplichte eigen bijdrage van € 50,00 p.p. I.v.m. een beperkt aantal beschikbare kamers zal voorafgaand aan deelname met u een gesprek plaatsvinden. Let op: Het weekend naar Dwingeloo is voor mantelzorgers in de leeftijd t/m 55 jaar!!

Vrijdag 26 juni
Vertrek: 09.45u. – terug in Hoogeveen: 16.30u.

Dagtocht openluchtmuseum Veenpark

Veenpark, Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum

Het Veenpark is een Nederlands openluchtmuseum nabij het Drentse dorp Barger-Compascuum in de gemeente Emmen. In het Veenpark komt de Drentse veenhistorie tot leven. U rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Vrijdag 15 mei
21.00u.

Dans – Don Pescatore alias Bert Visscher & his Alcatraz Orchestra

De Tamboer, Tamboerzaal; Hoofdstraat 17, Hoogeveen

Kom lekker dansen! Het podium van de grote zaal wordt omgetoverd tot sfeervolle danstent, compleet met kroonluchters en gepoetste dansvloer. En natuurlijk een royale bar. Dat wordt dansen en swingen op de dansvloer! Cabaretier Bert Visscher, alias Don Pescatore, zingt met een bigband van 22 muzikanten en een setje zangeressen covers uit heden en verleden. Dat belooft een fantastische avond te worden: mis het niet! Let op: alleen staanplaatsen!